Macvin du Jura

Macvin du Jura is een likeurwijn van alle vijf de druivensoorten die in de Jura voorkomen. De Poulsard, Trousseau, Savagnin, Pinot Noir en Chardonnay.

Hij wordt gemaakt door het mengen van ongegist druivensap (2/3) met een marc (1/3). Een marc is een eau de vie ( alcohol ) verkregen door het distilleren van de overblijfselen van de geperste druiven. Deze marc gaat minstens 18 maanden op eiken houten vaten.

macvin.jpg

Na minimaal 18 maanden mag het gemengd worden met het druivensap waarna het nog een hout lagering van minimaal 12 maanden ondergaat, waardoor de witte Macvin een ambergele kleur krijgt. Macvin bestaat ook in het rood maar 85% wordt toch in wit gemaakt. Een Macvin heeft een alcoholpercentage tussen de 16-22°.

Liefhebbers drinken Macvin graag als aperitief, goed gekoeld. Fijnproevers drinken het graag bij een voorgerecht van fruitige meloen met een dun plakje gerookte ham uit b.v. de Haut-Jura. Chef-koks reduceren Macvin tot een vloeibare karamel die zich schitterend laat combineren met ganzelever. Als dessertwijn bij bv vanille-ijs met karamel en rozijnen – een waar zomerfeest. Ideale serveertemperatuur: tussen 4 en 8 gr.C

Kweekpeer, rozijnen en een eau de vie geur in de neus die doet vermoeden dat het om een drank met meer dan 41° alcohol gaat. In de mond absoluut niet sterk in alcohol maar eerder een zachte, zoete aanzet met een frisse kweepeer, gekonfijt fruit, pruimen en een aangename lichte oxidatieve smaak en noten in de afdronk.  

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2010 - 2018 Jurawijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel