Vin du Jura (Blanc)

 

Deze wordt gemaakt van de Chardonnay of de Savagnin.

 

De Chardonnay

Deze druif is al sinds de middeleeuwen in de Jura te vinden, al ligt de oorsprong natuurlijk bij de buurman Bourgogne. In die tijd had hij ook verschillende namen: Gamay Blanc in Lons le Saunier en l`Etoile, Melon in Arbois en Moulan of Melan en soms zelfs Roussette in Poligny.

De wijn wordt in grote kuipen opgelegd om de primaire aroma`s terug te vinden maar ook gewoon in grote fusten en tanks. De druif heeft aroma`s van amandel, honing en boter. Prima bij rauwe of gerookte vis (forel), in paté of sausen, wit vlees, kaas en paddestoelen.

 De opbrengst van de druif is 55 Hl/Ha.

p1080229.jpg

De Savagnin

Deze druif is de koning van de Jura, omdat hiervan ook de Vin Jaune wordt gemaakt. De herkomst is onzeker maar alle kenners zijn het eens over de kwaliteit UITZONDERLIJK!!!

Aroma`s van koffie, noot, appel, vuursteen en geroosterde amandel. Heerlijk bij Comté kaas, noten maar ook bij oosterse gerechten zoals curry, sushi en tandoori. De opbrengst van de druif is 35 Hl/Ha.

De perfecte combinaties
De witte Jura-Wijnen doen een quiche, een gegratineerd gerecht of een gegrilde vis goed uitkomen. Zij zijn perfect te combineren met escargots, met rivierkreeften of bij een jakobsschelp, maar bewaar wat wijn voor bij de kaas !

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2010 - 2018 Jurawijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel